Prispevki

Pogovorna skupina

 

 

Življenje se odvija hitro. Včasih prehitro in včasih žal tudi preplitvo. V to nas porinejo službe, ki so vse težje in vse daljše, delo doma, skrb za osnovne materialne dobrine, skrb za bližnje. Težko je najti pravi čas za razmišljanje o življenju, za razmislek, ali sem na pravi poti, ali še sledim ciljem in idealom, ki sem jih gojil kot mlad fant oz. mlado dekle v svojem srcu.

Pogovorna skupina , s katero smo začeli v naši župniji v novembru 2011, je kraj oz. ponuja čas, ko se zaustavimo, razmislimo, pogledamo v svojo dušo.

Srečujemo se enkrat mesečno (drugi četrtek v mesecu ob 20 uri) v župnijskem domu. Skupina je odprta za mlade in starejše, poročene in neporočene, skupine se lahko udeležujeta oba zakonca ali pa le eden od njiju. Tema srečanja je znana en mesec vnaprej, tako, da lahko doma skozi mesec o njej razmišljamo.

Srečanje se začne z uvodno molitvijo. Nato je približno eno uro pogovor o določeni temi. Udeleženci skupine si podelimo svoja mnenja, izmenjamo izkušnje, svoj pogled nam predstavi tudi gospod župnik.

Srečanja potekajo v sproščenem, spoštljivem vzdušju z namenom duhovne rasti in obogatitve vsakega izmed nas. Po zaključni molitvi se veseli odpravimo vsak v svojo smer , obogateni z novimi idejami in z dobro mislijo v srcu.

Vabimo te, da se nam pridružiš.

 

Udeleženka pogovorne skupine